Általános Szerződési Feltételek

2020-12-07

1.    Az ÁSZF hatálya

Ezen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) az Olivadoro Kreta, Szécsi Dóra EV 2080 Pilisjászfalu, Felső Vasút sor 27. (továbbiakban: Olivadoro Kreta) és vevői közötti valamennyi, a www.olivadorokreta.hu online-shopon keresztül zajló megrendelésre és szállításra érvényesek.

2.    Rendelési folyamat, szerződéskötés, mennyiségi korlátozás, szerződés szövege


1.    Rendelési folyamat

Az Olivadoro Kreta, krétai termékek (olíva olaj, méz, édesség, olíva olajas és egyéb krétai kozmetikumok) témakörében gazdag választékot kínál ügyfeleinek. A termékekre vagy a termék- megnevezésekre kattintva a vevő a termék részleteit láthatja, pl. a termék leírása, összetétele, javasolt alkalmazása. A vásárolni kívánt darabszám beállításával és a bevásárlókosár szimbólumra történő kattintással egy virtuális kosárba kerül a termék.

A webshopban jobb oldalon, felül található "Kosár" gombra kattintva az ügyfél egy áttekintő oldalra jut és bármikor felülvizsgálhatja, mely termékek találhatók virtuális bevásárlókosarában ill. igény esetén változtathat annak tartalmán.

Ha a vásárló be szeretné fejezni a vásárlást, a "Tovább a fizetéshez" gomb működtetésével juthat tovább.. A vásárló új ügyfélként regisztrálva folytathatja a vásárlást. Az ügyfélnek a következő oldalon meg kell adnia címét és a számla kiállításához szükséges adatokat.

A "Tovább a fizetéshez" gombra történő újabb kattintással az ügyfél eljut a rendelés utolsó előtti lépéséhez, ez pedig az "Rendelés összesítő". Itt az ügyfél egy áttekintést kap megrendeléséről a (törvényes ÁFÁ-t tartalmazó) árak megadásával együtt, valamint a szállítási szolgáltatásra vonatkozó adatokat és költségeket is láthatja.

A megrendelés a "Rendelés" gombra történő kattintással zárul, mellyel kötelező érvényű ajánlat jön létre.

2.    Szerződéskötés


Az áruválaszték megjelenítése az online shopban bemutatási célokat szolgál, nem minősül kötelező eladási ajánlatnak. A vevő azáltal ad szerződéskötésre vonatkozó, kötelező ajánlatot, hogy a megrendelési folyamatot a "Rendelés" gombra történő kattintással lezárja. A vevő ezután e-mail-ben írásos visszaigazolást kap arról, hogy rendelése beérkezett (rendelés visszaigazolása). Ez a visszaigazolás nem jelenti az ajánlat elfogadását. A szerződés a Olivadoro Kreta-val csak akkor jön létre, amikor az Olivadoro Kreta a megrendelt terméket a vevő részére elküldi és a feladásról a vásárlót e-mailben értesíti (értesítés csomagfeladásról).

3.    Szerződéskötés banki átutalásnál


A 2. ponttól eltérően a banki átutalásnál a szerződés az Olivadoro Kreta-val már a fizetési információk elküldésével létrejön. A fizetési információkat az ügyfél 24 órán belül megkapja a rendelést követően. A rendelés visszaigazolás nem jelent fizetési információt. Előre utalás esetén a számla összege a fizetési információk megérkezésével válik esedékessé, melyet 7 napon belül a 8.3. pontban megadott számlaszámon  átutalással kell kiegyenlíteni. A fizetési határidő betartásakor a vásárlás összegének számlánkra érkezése számít mérvadónak. Amennyiben 7 nap elteltével nem jelenik meg befizetés a 8.3. pontban megadott számlán, abban az esetben a vevő rendelése automatikusan törlődik.

4.    Mennyiségi korlátozás


Az ajánlott áruk eladása csak háztartási mennyiségekben, és csak üzletképes korú személyek részére történik. A megengedett maximális rendelési érték 1000 EUR.

3.    Árak és csomagküldési díjak


1.    Árak


Minden ár tartalmazza a törvényes ÁFÁ-t valamint a többi árelemet és bárminemű szállítási költség nélkül értendő. A szállítási költségekről bővebb információt a Szállítás menüpont alatt talál.

2.    Csomagküldési díjak


A minimális rendelésérték 2.000 Ft.

Az olivadorokreta.hu webáruházban a szállítás költségét a Szállítás menüpont alatt találja meg. A Szállítás menüpontban a mindenkori aktuális szállítási díjak jelennek meg.
Csomagküldésre a házhozszállítás vagy szállítás csomagautomatába opciók közül választhat.

4.    Szállítás

A szállítási határidő - ha az nem szerepel másként az ajánlatban - 2-4 nap. A Szállítási- és Csomagküldési Feltételekről a Szállítás menüpontban állnak rendelkezésre információk.
Amennyiben nincs raktáron valamennyi megrendelt termék, az Olivadoro Kreta saját költségén jogosult részleges szállításra, amennyiben ez a vevő számára elfogadható.
Abban az esetben, ha az Olivadoro Kreta a megrendelt árut önhibáján kívül nem tudja kiszállítani, mivel a szállítójától nem kapta meg a terméket, az Olivadoro Kretanak joga van visszalépni a szerződéstől. Ebben az esetben az Olivadoro Kreta a vevőt haladéktalanul informálja és egy alternatív, hasonló terméket javasol számára. Ha nincs ilyen hasonló termék, vagy az ügyfél nem kívánja az így felajánlott alternatív termék szállítását, az Olivadoro Kreta az ügyfél által már eszközölt ellenszolgáltatásokat haladéktalanul visszatéríti.
Az EU-n belüli – így magyarországi - kiszállításaink is vámmentesek.

Amennyiben a kiszállított árun szállításból adódó károk mutatkoznának, lehetőség szerint azonnal értesítendő az Olivadoro Kreta az info@olivadorokreta.hu email címen. Az Olivadoro Kreta-nak így lehetősége van a fuvarozást végző vagy az azt biztosító cégnél keletkezett károk miatti reklamációt benyújtani. Amennyiben az ügyfél elmulasztja a szállításból adódó kár jelzését, ennek semmiféle kihatása nincs törvényes garanciális jogaira.
 
A megrendelések lehető legjobb teljesítése és a szállítás státuszáról vevőink megfelelő tájékoztatása érdekében a Olivadoro Kreta átadja a vevő e-mail-címét és –amennyiben rendelkezésre áll- a telefonszámát a mindenkori szállító vállalatnak (speditőr szállítás esetén). Az Olivadoro Kreta a vevő és saját érdekeit is egymáshoz képest egyenlő mértékűnek látja, kiváltképp, hogy a szállító vállalat kötelezettséget vállal a személyes adatok lehető legnagyobb mértékű védelmére illetve hogy az adatokat kizárólag a szállítási célokhoz használja fel. További információt az adatvédelmi útmutatónkban talál.

5.    Tulajdonjog fenntartása

Amíg az áru teljes ellenértéke kifizetésre nem kerül, az az Olivadoro Kreta tulajdonát képezi. A tulajdonjog átszállása előtt az Olivadoro Kreta beleegyezése nélkül nem lehetséges az áru elzálogosítása, biztosítékként történő átadása, feldolgozása vagy átalakítása.

6.    Elállási jog

Távértékesítési üzlet lezárásakor a fogyasztót törvényileg megilleti az elállás joga, melyről az Olivadoro Kreta a törvényi mintának megfelelően az alábbiakban nyújt tájékoztatást. Az elállással kapcsolatban felmerülő további kérdés esetén a vásárló az info@olivadorokreta.hu címen fordulhat segítségért.

Elállási tájékoztató
Elállási jog

Önnek joga van 14 napon belül indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Az elállási időszak azon a napon kezdődik, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a szállítótól eltérő harmadik személy birtokba veszi az árut/árukat és az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le.
Ha Ön elállási jogát gyakorolni kívánja, az e szerződéstől való elállásra vonatkozó döntéséről egyértelmű nyilatkozatban (postán vagy e-mailben küldött levél útján) értesítenie kell bennünket a termékek visszaküldését megelőzően (Olivadoro Kreta, Szécsi Dóra EV 2080 Pilisjászfalu, Felső Vasút sor 27. info@olivadorokreta.hu). Ehhez felhasználhatja a mellékletben található elállási nyilatkozat-mintát Elállási nyilatkozat-minta, ez azonban nem kötelező.
Az elállási határidő betartása érdekében elegendő, ha Ön ezen időtartam lejárta előtt küldi el az elállás jogának gyakorlására vonatkozó értesítést.
Az elállás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, az Öntől beérkezett minden kifizetést haladéktalanul, de legkésőbb az áru visszaérkézésétől számított 14 napon belül visszatérítünk, ideértve a szállítási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos szállítási módtól az Ön döntése alapján történő eltérésből adódnak.) A visszatérítés során ugyanazt a kifizetési módot alkalmazzuk (kivéve utánvéttel való készpénzes fizetés), mint amelyet Ön az eredeti ügylet során alkalmazott kivéve, ha Ön más kifizetési módhoz kifejezetten beleegyezését adja; mindenesetre ezen visszatérítés következményeképpen Önt semmilyen díj nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk az árukat, vagy Ön bizonyítékot nem szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy azokat visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.
Ön köteles az árukat indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés számunkra történő megküldésétől számított 14 napon belül az alábbi címre visszaküldeni vagy leadni:
     Olivadoro Kreta, Szécsi Dóra EV 2080 Pilisjászfalu, Felső Vasút sor 27.
A határidő betartása akkor teljesül, ha Ön a 14 napos időszak letelte előtt visszaküldi az árukat. Az áruk visszaküldésének költségeit mi viseljük.
Ön kizárólag akkor vonható felelősségre az árukban bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükségestől eltérő használat miatt következett be.
Elállási jog tájékoztató vége

Elállási jog alóli kivételek

Az elállási jog nem vonatkozik az alábbi áruk szállítására:

a nem előregyártott árukra illetve a fogyasztó által megadott jellemzőknek megfelelően elkészített vagy egyértelműen a fogyasztó személyére szabott árukra, romlandó vagy közeli lejárati dátummal rendelkező árukra

olyan lezárt csomagolású árukra, amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a csomagolás szállítást követő felbontása után nem küldhetők vissza

olyan árukra, amelyek jellegüknél fogva a kiszállítást követően szétválaszthatatlanul keverednek más termékekkel

Elállási nyilatkozat

Elállási nyilatkozat-minta

A szerződéstől való elállási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza a következő címre:

      __Olivadoro Kreta, Szécsi Dóra EV 2080 Pilisjászfalu, Felső Vasút sor 27. info@olivadorokreta.hu 

—    Alulírott/ak (*) kijelenti/k, hogy alulírott/ak (*) eláll/nak (*) az alábbi áruk adásvételétől (*)/az alábbi szolgáltatás igénybevételétől (*)
—    Megrendelés időpontja (*) / átvétel időpontja (*)

—    Fogyasztó(k) neve

—    Fogyasztó(k) címe

—    A fogyasztó(k) aláírása (kizárólag írásban történő értesítés esetén)

—    Kelt(*) A nem kívánt rész törlendő.


7.    Garancia és szavatosság

A törvényes garanciális jogok érvényesek.

Gyógynövényekkel kapcsolatban korábban már ismert allergiás reakciók kapcsán nem javallott az adott gyógynövény alkalmazása. Amennyiben a használat során korábban nem ismert allergiás reakció lép fel, azt haladéktalanul jelezze orvosának.  Az Olivadoro Kreta semmiféle felelősséget nem vállal a gyógynövényes kozmetikumok szakszerűtlen vagy nem rendeltetésszerű használatáért és annak következményeiért.8.    Fizetési módok és kuponok


Fizetési módok

Az áru kifizetése bankkártyával, E-Commerce oldalon keresztül, utánvéttel vagy előre fizetéssel történhet. Az Olivadoro Kreta fenntartja magának a jogot, hogy egyedi esetben vagy az ügyfél által kiválasztott szállítási mód függvényében csak bizonyos fizetési módokat fogadjon el. Csekkel történő fizetést sajnos nem áll módunkban elfogadni.

1.    Fizetés hitelkártyával


Az áru kifizetésére a Visa és Mastercard kártyák alkalmasak.

Hitelkártyáját csak akkor terheljük meg a számla összegével, amikor az áru elhagyja raktárunkat. A vételtől való elállás esetén (részletesen lásd 6. pont) a már kifizetett összeget visszatérítjük Önnek. Amennyiben hitelkártyáján nincs fedezet, fenntartjuk a jogot a fizetési felszólítási kérelem költségeinek kiszámlázására.

2.    Fizetés utánvéttel


A COVID-19 (koronavírus) terjedési kockázatának csökkentése érdekében kérjük CSAK abban az esetben válassza az „Utánvéttel való fizetés” lehetőségét, amennyiben nem tud másik fizetési opciót használni. Fizessen csak akkor, amikor a csomag megérkezik: gyors és kényelmes. Az utánvétes fizetés estében Ön közvetlenül a csomagkézbesítőnek fizet.

3.    Fizetés banki előre utalással


Ha a vevő előre utalással kíván fizetni, a számla összegét az alább említett vagy a szolgáltatási e-mailekben megjelölt számlára a fizetési információk kézhezvételétől számított 7 napon belül kell átutalni.
Szécsi Dóra EV

CIB Bank Zrt

10700361-72374654-51100005 SWIFT
Az áru kiszállítását akkor indítjuk, amikor a rendelés ellenértéke beérkezett az Olivadoro Kreta-hoz.

Számlák
 
Az Olivadoro Kreta -nak joga van, hogy a vevő felé elektronikus számlát állítson ki. Az elektronikus számlát a vevő e-mailen PDF-formátumban kapja meg.

9.    Adatvédelem

Az Olivadoro Kreta komolyan veszi ügyfelei adatainak védelmét. Itt tudja megtekinteni az Adatvédelmi nyilatkozatot.


10.    Marketing és ügyfélkommmunikáció

Ha az ÜGYFÉL szerződést köt az Olivadoro Kreta-szal és megadja elektronikus levelezési címét (e-mail), akkor az Olivadoro Kreta-nak joga van arra, hogy az ügyfél ezen elektronikus levelezési címét (e-mail címet) saját, hasonló áruinak vagy szolgáltatásainak közvetlen reklámozására használja. Az ügyfélnek bármikor jogában áll az elektronikus levelezési cím (e-mail cím) használatát visszavonni ezen elérhetőségen, anélkül, hogy az alapdíjak szerinti átviteli költségeken kívül továbbiak keletkeznének.


11. Jogorvoslati lehetőségek, hatóságok

Az érintett az adatai vonatkozásában bármikor ingyenesen kérheti azok

  • részleges, vagy teljes törlését, módosítását
  • a jogszabályban foglaltak szerinti továbbítását

Az érintett adatai vonatkozásában kért módosítást, törlést, elektronikus úton tudja benyújtani, az info@olivadorokreta.hu email címen.

Kapcsolattartó: Szécsi Dóra, info@olivadorokreta.hu

Az Adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – az adatmódosítási kérelmet megvizsgálja,  a lehető legrövidebb idő alatt, de egyéb technikai okokból maximum 30 munkanapos határidővel, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben az érintett igénye megalapozott, az Adatkezelő az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint az adatok módosításáról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Tiltakozás esetén az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Érintett érdekeivel, jogaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, vagy védelméhez kapcsolódnak.

Az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon személyes adatainak kezelése ellen, amennyiben személyes adatai kezelése az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges. Továbbá a szabálytalan személyes adattárolás, információs önrendelkezési jogának megsértése, vagy adatvédelmi incidens esetén bíróság előtt jogorvoslattal élhet, vagy a felügyelő hatóságnál panasszal élhet, illetve eljárást kezdeményezhet (https://naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html).

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Postacím: 1363 Budapest, Pf.: 9

Telefon: +36 (1) 391-1400
Fax: +36 (1) 391-1410
web: http://www.naih.hu
e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

Kiskorúakat sértő, gyűlöletkeltő, kirekesztő tartalmakkal, helyreigazítással, elhunyt személy jogaival, jó hírnév megsértésével kapcsolatos jogainak megsértése esetén bejelentéssel, panasszal élhet:

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

Cím: 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.
Levélcím: 1525. Pf. 75
Telefon: +36 (1) 457 7100
Fax: +36 (1) 356 5520
E-mail: info@nmhh.hu


12.    Szolgáltató adatai

      
Olivadoro Kreta
Szécsi Dóra EV
2080 Pilisjászfalu,
Felső Vasút sor 27
adószám: 56676901-1-33

13.    Záró rendelkezés

Ha ezen Általános Szerződési Feltételeknek egy rendelkezése nem érvényesülne, attól a szerződés általánosságban érvényes.

14.    Az ÁSZF nyomtatható verziója

Ezeket az általános szerződési feltételeket az oldal elején, a jobb felső sarokban lévő nyomtató ikonra kattintva kinyomtathatja. Ezenkívül, ha szeretné lementeni a saját eszközére a PDF ikonra kattintva tudja megtenni.
Ezen ÁSZF a 2020.12.10-ei állást tükrözi.